Melkveehouderij

Onze koeien geven (h)eerlijke melk!

Op de melkveehouderij worden onze melkkoeien 2x per dag gemolken, ’s morgens om 05:00 uur en ’s middags om 16:15 uur. Zeven dagen per week, 365 dagen per jaar. Er kunnen 28 koeien tegelijkertijd gemolken worden. Tijdens het melken staan de koeien zij-aan-zij naast elkaar en wordt er tussen de achterpoten door gemolken. Op deze manier kunnen er 100 koeien per uur gemolken worden.

Onze melkkoeien wonen in een duurzame stal en zodra het weer het toelaat grazen ze in de uitgestrekte weides rondom de boerderij. De meeste kalveren blijven op ons bedrijf. Zij mogen hier opgroeien en zullen uiteindelijk ook bij onze melkkoeien gaan horen. De koeien maken voor ons deel uit van onze familie en we doen er alles aan om te zorgen dat zij het goed hebben.

Dit zorgt tenslotte voor een heerlijke smaakvolle melk! Een groot deel van de melk van onze koeien gebruiken we om onze heerlijke boerenkaas van te maken. En als zuivelleverancier verkopen wij ook een deel aan diverse afnemers in Zuid-Holland en Utrecht.

Kalverenstal | De Twee Hoeven
Melkveehouderij De Twee Hoeven
Benieuwd hoe het allemaal reilt en zeilt op onze boerderij?

Kom langs en ga op ontdekkingstocht over De Twee Hoeven met onze Boerderij App of maak een afspraak voor een leerzame rondleiding.

Geniet in vogelvlucht van de koeiendans van onze dames!

Het is altijd weer genieten als ze voor de 1ste keer naar buiten mogen!