Kaasmakerij

Sinds 2017 maken we onze kaas in onze nieuw gebouwde kaasmakerij, welke is voorzien van de nieuwste technieken. In onze kaasmakerij word gedurende het gehele jaar heerlijke Goudse boerenkaas gemaakt.

Uiteraard verkopen wij deze kaas in onze boerderijwinkel, dus mocht u eens willen proeven hoe onze kazen smaken, bent u van harte welkom!

Het maken van Goudse boerenkaas is een speciaal proces, omdat dit met rauwe melk gebeurd. De melk is natuurlijk afkomstig van onze eigen koeien. Na het maken van de kazen gaan deze op de planken om te rijpen in de koeling. Een jonge kaas heeft minimaal zes weken nodig om te rijpen en de overjarige kaas ligt bij ons ongeveer twee jaar op de plank!

Naast onze naturel Goudse kaas, hebben wij ook een ruim assortiment kruiden Goudse boerenkazen. Op dit moment maken wij ruim 18 verschillende soorten kruidenkazen, zoals bijvoorbeeld pesto, mosterd, Italiaans, Grieks, fenegriek, cayennepeper, truffel, enzovoorts.

Onze kazen zijn uiteraard ook heel geschikt voor kerst – en relatiegeschenken en kunnen feestelijk verpakt worden. Zo heeft u altijd een smakelijk cadeau!